על ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/09/2006 | 14:26 | מאת: טל

היי, נתקלתי בתשובות הקובעות כי ירקות לא סופרים ועלו בי תהיות : שכל קלוריה הינה קלוריה לא משנה מה מקורה אם היא פחממה, חלבון, שומן או אולי סיבים -ירקות. ברצוני לעלות כמה עובדות: ערכו הקלורי של גזר ממצוע הינו כ-45 קלוריות, עגבנייה ממצועת כ30 ופלפל אדום כ-40 . הרי מי בארץ מוכר ירק ששוקל 100 גרם?!, תודה לאל הירקות בארץ אינם מינייטוריים כך שערך של יחידת ירק עשוי ליהיות מוכפל. ואז יחידת ירק שווה כבר כמעט לתפוח קטן או שזיף בינוני בערך הקלורי ואז קיימת התלבטות יחידת ירק או פרי מתוק? ראוי לציין שירקות עליים , מלפפון וכרוב הינם באמת בעלי ערך קלורי אפסי, אבל היתר אינם אז איך "לא סופרים"???

20/09/2006 | 16:08 | מאת:

שלום טל, אני לא יודעת מהיכן הסקת את המסקנה שאנו לא "סופרים ירקות", תלוי באיזה ירק מדובר ובכמויות. כאשר מדובר בידאטה לירידה במשקל אנו מדגישים הורדה קלורית ממזונות עשירים יותר כמו שומנים, פחמימות וכו', במידה וזה לא עוזר אנו גם מתחשבים בערך הנכנס מירקות. לחולים סוכרתיים לא מאוזנים אנו גם מתחשבים בכמות הירקות ובסוג, הכל תלוי במטופל וכל מקרה לגופו. בברכה, דנה