נתרן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/09/2006 | 13:15 | מאת: מירי

שלום, רציתי לדעת מהו הנתרן אשר מוסף למזונות מתועשים רבים ומדוע נטען כי הוא מזיק לבריאותינו? תודה, מירי

14/09/2006 | 17:14 | מאת:

שלום מירי, נתרן הינו סוג של מינרל חיוני לתפקוד הגופני שלנו בהרבה מערכות, ביניהן גם המוח. נתרן הינו אחד המינרלים העיקריים בגופינו ונחשב חיוני, חסרים או עודפים עלולים להיות מסוכנים לבריאותינו. לרוב, כאשר תפקוד כלייתי, לבבי וכבדי תקין, אין הגבלה בכמות הנתרן. נתרן הינו מרכיב חשוב במלח שאנו אוכלים ( מלח ים, מלח שולחן, מלח סלעים וכו' ). חלק מהאנשים באוכלוסיה רגישים לכמות נתרן גבוהה, בייחוד אנשים עם יתר לחץ דם, מחלות כליה ובעיות לבביות. כמעט בכל המזונות יש נתרן באופן טבעי ללא תוספת מן החוץ, אך לחלק מהמזונות כן מוסף, הן מטעמי טעם והן כחומר משמר. הגבלת נתרן לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם עומדת על 2400 מ"ג ליממה. בברכה, דנה