אגוזים וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/07/2006 | 16:29 | מאת: אבי

שלום, בטבלת הערכים התזונתיים על גב השקית כתוב שבאגוזי ברזיל יש 16% שומן רווי ובאגוזי פקאן 9% שומן רווי. אם אני סובל מכולסטרול גבוה, האם עלי להפסיק את צריכת האגוזים הנ"ל (אגוז או שניים ביום)? במאמרים רבים האגוזים מצויינים דווקא כמורידי כולסטרול, איך זה מתיישב עם השומן הרווי? בתודה, אבי

28/07/2006 | 18:06 | מאת:

שלום אבי, אגוזים למיניהם וגם שקדים טבעיים מכילים בעיקר שומן, כ- 60%-80 הינם שומן. היתרון של אלו הוא ביחסים של חומצות השומן, כאשר החלק הארי הינו חומצות שומן חד בלתי רוויות אשר נמצאו מועילות בהורדת הכולסטרול, בדומה לשמן זית וקנולה. הואיל ואלו מכילים גם שומן רווי, ישנה המלצה לצריכתם באופן מוגבל, כמו שאיננו צורכים שמן זית ללא הגבלה, וגם בשמן זית יש שומן רווי, כך ישנה הגבלה בצריכת שקדים ואגוזים, עד כ-7-8 ליום. בברכה, דנה