בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2006 | 14:49 | מאת: liorit

קראתי כתבה של יעל דרור בוואלה, שאומרת שאין מה לעשות שצריך לאכול בשר אדום כל יום שצריך כל יום כמות מסוימת של ברזל לגילעי 18-23 (הגיל שלי) וכמובן היה גם כתוב שם כמה צריך לצרוך לגיל אחר, מאותו יום אני אוכלת כל יום בשר בקר וכבד והכל, וכבר נמאס לי מזה.. אבל חשוב לי מאוד הברזל בגוף.. מה אתן חושבות? ועוד שאלה. איזה ערכים תזונתאיים יש בטונה?

11/07/2006 | 18:47 | מאת: liorit

http://food.walla.co.il/?w=/917/880777 כבר שבועיים אני אוכלת כל יום, בשר בקר או כבד. ככה כתוב שצריך לצרוך 18 מ"ג ובעוף יש רק 2.3 מ"ג אז אני לא יקבל את מנת ברזל היומית עם כך.

11/07/2006 | 23:14 | מאת:

שלום, נכון שבשר בקר וכבד הינם המקור הטוב ביותר לברזל, אך כמו תמיד אין מקום להגזמה, ולא לכל אחד חסר ברזל. ולכן אפשר לשלב דגים, עוף, הודו ובשר בקר באופן מבוקר בכל יום. הבשר אינו המקור היחיד לברזל במזונינו, הוא מוסף למוצרי חלב, דגני בוקר ועוד. ב- 100 גר' טונה משומרת בשמן יש : 200 קק"ל, 30 גר' חלבון, 8 גר' שומן ו- 1.5 מ"ג ברזל. ( בבשר בקר ב- 100 גר' יש 2.5 מ"ג). בברכה, דנה