ספיגת סידן ואחוז שומן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/07/2006 | 15:38 | מאת: ליאת

שלום, האם זה נכון שהסידן נספג בגוף רק אם הוא בתוספת שומן? אם כך, האם נכון לומר שמוצרי 0% שומן אינם רלוונטים בנוגע לספיגת הסידן בגוף? (או שאולי הסידן נספג מעט, אם כך, איך אנחנו יודעים כמה אחוז אנחנו סופגים במוצר כזה?) תודה רבה!

02/07/2006 | 15:55 | מאת:

שלום ליאת, אכן ספיגת סידן הינה גבוהה יותר בנוכחות שומן לכן מוצרי 0% שומן אינם המקור הטוב ביותר לסידן והספיגה יחסית נמוכה, לכן מומלץ לצרוך מוצרי חלב בעלי אחוז שומן של לפחות 1.5%. בברכה, דנה