גיוון תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/06/2006 | 10:14 | מאת: אלי

בזמנו נכתב כאן שקיימת מחלוקת לגבי טיבם של מזונות סויה, אולם שניתן לאכול אותם -על בסיס עקרון הגיוון בתפריט אך לא על בסיס תכונותיהם, השנויות במחלוקת, כאמור. אבקש לדעת האם, פרט לנ"ל, יש תכונות בריאותיות כלשהן במזונות הסויה אשר לגביהן אין מחלוקת (ואם כן - מהן), או שמא המחלוקת הינה טוטלית ונוגעת לכל היבטי הנושא, עד כדי כך שלא ברור האם רצוי (ולא רק ניתן) לכלול מזונות אלו בתפריט.

01/07/2006 | 10:51 | מאת:

שלום אלי, המחלוקות לגבי סויה מקיפות את כל תכונותיו, בין היותו טיפול חלופי לגיל המעבר או טיפול בכולסטרול ושומנים בדם או כל אפקט אנטי סרטני. המחקרים מאוד לוקים בחסר ומסתמכים בעיקר על תזונת המזרח הרחוק שעשירה בסויה, אך שונה לחלוטין מהתזונה המערבית. כפי שציינו, שילוב בתפריט לא יזיק, אך אין כרגע המלצות מבחינתנו לשלבו באופן קבוע בתפריט. בברכה, דנה

02/07/2006 | 08:53 | מאת: אליהו להבי

שלום דנה, תודה על תשובתך, אך עדיין נותרה נקודה חשובה אחת מעומעמת. מאחר שלדברייך, על רקע המחלוקות בנושא, שילוב מזונות סויה בכל אופן איננו מזיק, האם ייתכן בכלל שהוא גם איננו מועיל? ובצורה שונה, האם ישנם בכלל גורמים חשובים הטוענים כי צריכה מתונה של מזונות אלה חסרי ערך בריאותי כלשהוא?