קינואה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/06/2006 | 10:37 | מאת: אליענה

שמעתי שקינואה הינו מאכל בריאות. האם זה נכון? מהן סגולותיו הבריאותיות? וכיצד ניתן להכינו כך שיהיה לא רק בריא אלא גם טעים? תודה.

21/06/2006 | 17:39 | מאת:

שלום אליענה, קינואה הינו סוג של דגן הנפוץ שמקורו בדרום אמריקה בהרי האנדים. זהו דגן עישר יחסית בחלבון, סיבים תזונתיים, בעל אינדקס גליקמי נמוך ( טוב לסוכרתים ), עשיר בחומצה פולית וברזל ( בעל ספיגה נמוכה ). הקינואה נכנסת כתחליף נוסף לדגן מלא יחד עם חיטה מלאה, שיפון, שבולת שועל, כוסמת ועוד. תוכלי למצוא באינטרנט מתכונים רבים להכנת קינואה. בברכה,דנה