בעיה-חוסר ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/05/2006 | 18:02 | מאת: מעיין

יש לי חוסר ברזל מטורף, כרגע אני השתחררתי מהצבא, והמוגלובין שלי 10 מאגר הברזל שלי 2.5 עשו לי בדיקות אחרות וראו שהכל בסדר, אני פשוט צריכה לקחת תוספי ברזל, ניסתי את כולם וגם את הטיבעיים והם עשו לי או עצירות או קלקולי קיבה, ואני סובלת מזה, שעדיף ולא הקח.. הרופא המליץ לאכול כל יום קציצות שעשויות מבשר בקר וכבד. וכמובן לאכול אחרי זה משהו עם ויטמין סי. כמה ההשפעה של הויטמין סי אחרי זה שמפיעה? כמו עם נגיד אני לא אוכל משהו כמו קייוי אח"כ? כמובן שאני גם אוכלת כל מיני דברים עם שמנים בלתי רווים, כמו טחינה משומשום מלא וכו' כדי שהכורסטרול לא יעלה. אני לא מאלו שאוכלות דברים שמנים אז זה לא נורא. עכשיו השאלה היא, כמה צריך להיות בשתי קציצות שאני אוכלת בצהריים של בשר בקר + כבד. זה משולב.. כל קציצה היא בערך כמו גודל של גפיל תפיש כזה.. רגילה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
16/05/2006 | 23:52 | מאת:

שלום מעיין, ב- 100 גר' בשר בקר טחון יש כ- 2-3 מ"ג ברזל. ב- 100 גר' כבד עוף יש כ- 9 מ"ג ברזל. שקלי את מנות הבשר וכך תוכלי לחשב. בברכה, דנה

17/05/2006 | 14:14 | מאת: מעיין

תודה רבה, ידוע לך אולי כמה מג' ברזל יש ברבע עוף הודו (העוף הודו פולקה) או יחיסת גדול יותר מפולקה עוף רגיל נכון?