שומנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/05/2006 | 08:36 | מאת: נפתלי

כשכתוב, במוצרי בריאות בד"כ, "שומן צמחי לא מוקשה". האם נכונה הטענה כי אין זה אומר דבר על אופן הכבישה של השמן וכי עדיף להימנע ממנו?? וכן האם נוכחות שומן צמחי מוקשה מחייבת חומצות שומן טרנס (ציינת בעבר שישנו תהליך של הקשייה פיזיקלית?)??

16/05/2006 | 12:07 | מאת:

שלום נפתלי, כאשר כתוב על מוצר שהשומן הצמחי אינו מוקשה, הכוונה שהוכנס בצורתו הנוזלית ולכן אין בו חומצות שומן טרנס. נכון ציינת שאין אנו יודעים מהו סוג השומן ואיזו כבישה עבר, ולכן לא ידועות תכונותיו, על כן יש להסתכל על סה"כ כמות השומן במוצר וכמה מתוכו מהווה השומן הרווי. שומן צמחי מוקשה שעבר תהליך פיסיקלי אינו מכיל חומצות שומן טרנס. בברכה, דנה

18/05/2006 | 09:25 | מאת: נפתלי

למה עליי לבדוק את כמות השומן הרווי? אולי כי לפי כמות השומן הרווי אוכל לדעת איזה כבישה עבר השמן??