3 שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
איזה דגנים ניתן לאכול לא מבושלים (פרט לשיבולת שועל)? איזה קטניות ניתן לאכול לא מבושלות? ובכלל מה נכלל במשפחת הקטניות (חוץ משעועית עדשים חומוס ואפונה)?
שלום נעמה, לרוב אנו אוכלים דגנים מבושלים, בין אם מדובר בחיטה על מוצריה, שבולת שועל, אורז, תירס. אין זה אומר שאסור לאכול את הדגן בצורתו הטבעית והלא מבושלת, כנראה שזה פשוט לא טעים. אותו כנ"ל לגבי קטניות, לרוב אנו מעבירים את הקטנית דרך הכנה מסויימת, בשיול, אפייה, קלייה, לרוב לא נצרך בצורתו הטבעית, אך שוב, אין הדבר אומר כי הקטנית רעילה כאשר נצרכת באופן טבעי, פשוט פחות אכילה. במשפחת הקטניות בנוסף לאלו שהזכרת מכניסים גם פול וסויה. בברכה, דנה