סויה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי הרבה על מזונות סויה, ויצאתי מבולבל מהם. לדוגמה, בתשובה מ-22.4 שניתנה בפורום אנטי אייג'ינג, מצוטטות תכונות חשובות ביותר של מזונות אלה עפ"י חומר מדעי שפורסם ע"י מדענים שונים. האם מזונות אלה, עפ"י הידוע במדעי התזונה, אכן נתברכו בתכונות הבריאותיות הרבות המיוחסות להם (מעבר להמלצה הכללית בדבר הצורך לגוון את הדיאטה גם בהקשר להם)?
שלום אליעזר, ענינו רבות בנושא סויה. התכונות והסגולות של סויה נבדקו בקרב אנשים שהו מזונם העיקרי ושאים צורכים מזון מערבי. אין מקום להשוותו לתזונה המערבית. ניתן לשלבו אך לא לצורכו כמקור מזון עיקרי. סויה אינו מזון מלא, אינה מהווה תחליף לבשר, ביצה או מוצרי חלב. בברכה, דנה
מה זה "מקור מזון עיקרי"? האם בשר, חלב או ביצה (כל אחד בנפרד) הוא מקור מזון עיקרי? סבור הייתי, על בסיס תשובותייך הקודמות, שהדבר החשוב הוא לאכול מזון מגוון, ולא להתמקד בסוג מזון אחד. כמו כן, מה זה "תחליף" בהקשר זה? האם בשר הוא תחליף לדגים, ללחם, לפירות או לירקות? האם ביצה היא תחליף לקטניות, לדגנים, לירקות, לפירות, או לגבינות? האם חלב הוא תחליף לבשר, ליוגורט, לדגים או לדגנים? לפיכך, לא ירדתי לסוף דעתך. אנא הבהירי כוונתך. תודה.