תחורים, דלקת קיבה. מה לאכול? תעזרו לי...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/05/2006 | 22:06 | מאת: תומר

שלום. כבר כחודש-חודשיים אני סובל מדלקת קיבה ובקע סרעפתי גולש 3-6 ס"מ , מתופל בלוסק. לפני יומיים התחילו אצלי כאבים עזים בגלל תחורים. הרופאים אמרו לי מה לא לאכול: חריף, דברי בצק, אורז, שוקולד, שומן, מתוגן. הבעיה שבמשך החודשיים די ירדתי במשקל בגלל שאכלתי לרוב רק מרק ויוגורט במשך היום. האם תוכלי להמליץ לי על עוד מאכלים שמומלץ לי לאכול ואשר יזינו אותי יותר במשך היום? במילים אחרות, מה כן לאכול? תודה מראש על העזרה. ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2006 | 16:46 | מאת:

שלום תומר, הואיל והינך סובל גם מבקע סרעפתי, גם מכיב קיבה וגם מטחורים ישנן המלצות לסוגי מזון ולהתנהגות אכילה. ראשית עליך להמנע ממזון מטוגן, בעל אחוזי שומן גבוהים, קפאין, עישון, פלפל חריף, מנטה, בצל ושום. כמו כן כדאי להמנע ממזונות שזמן העיכול גבוה, כגון אורז, כרוב וכרובית. באשר להתנהגות האכילה : ללעוס היטב את המזון, ארוחות קטנות ותכופות, לא לשכב או לעסוק בפעילות גופנית לאחר האוכל. ארוחה אחרונה כשעתיים לפני השינה. כל שאר המזונות ניתן לצורכם כרצונך: לחם על סוגיו, מוצרי חלב רזים, בשרים רזים, תפוחי אדמה, פסטה, קטניות, גלידות סורבה, ירקות, פירות ועוד. בברכה, דנה