קפאין וסידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מה זה "טנינים"? האם הטנינים שבקפה קיימים גם בשוקו ובתה ופוגעים באותה המידה בספיגת סידן במשקאות הללו? האם יש ערך תזונתי כלשהו לשתיית קפה, תה או קקאו בסוף אכילת ארוחה עתירת סידן, כאשר משקאות אלה פוגעים (כנראה) בספיגת הסידן הכלול בארוחה מסוג זה (בדרך כלל - ארוחת בוקר, אך לעיתים גם ארוחת ערב)?
שלום ליאור, טנינים הינם מרכיבים בצמח, הם נמצאים בין היתר בקפה, שוקו ותה והם ממורידים ספיגה של סידן, על כן מומלץ לצורכם הרחק מארוחה המכילה סידן. לקפאין שנמצא בקפה, תה וקקאו יש ערך תזונתי רב, אך לא קשור לסידן. ישנם מקורות המראים כי קפאין מונע ירידה בזכרון לדוגמה, ואנשים שצרכו יותר קפה סבלו פחות מאלצהיימר. אך כמו תמיד, המטרה היא לצרוך מהכל, אך במידה. בברכה, דנה