ביו
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מאחר שיוגורט מכיל חיידקי ביו, בעוד לבן/קפיר/רוויון/שמנת אינם מכילים חיידקים חשובים אלו, האם יש למוצרים האחרונים יתרון כלשהוא על פני יוגורט - יתרון שבגללו רצוי לאכול גם אותם? תודה.
שלום ליאור, לא אין להם יצרון על פני יוגורט ביו, אך גם אין המלצה להמנע מהם, ניתן לשלבם באופן שווה בתזונה היומית. בברכה, דנה
דנה שלום רב, לא ברור לי מה ההיגיון התזונתי בשילוב בתזונה היומית, באופן שווה כדברייך, של מזונות שאין להם כל יתרון לעומת מזונות מקבילים שיש להם יתרון חשוב. כאשר ניתן לבחור בין מזון שיש לו יתרונות תזונתיים מובהקים לבין מזון החסר יתרונות אלה, מה הטעם לשלבו באופן שווה (כאשר הדגש הוא על "אופן שווה")?