גזים- מה גורם להיווצרותם בגוף
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לקורא שלום, יש לי בעייה כבר מעל שנה של הופעת גזים בתדירות גבוהה. הסיטואציה אינה נעימה איני מרגישה בנוח עם עצמי וברוב המקרים התופעה מפתיעה גם אותי ואני מובכת האים ישנם מאכלים ספציפיים שרצוי לא לצרוך או אחרים שרצוי לצרוך בכמות גדולה יותר על מנת למנוע את התופעה? ובכלל מלבד תרופות (אני מעדיפה שלא להשתמש באופציה הזאת) מה אפשר לעשות? תודה על ההתייחסות.
שלום יונית, ישנם מזונות הגורמים יותר לגזים מאחרים כגון: קטניות, זרעים, בצל, שום, ברוקולי, צנון/צנונית, כרוב, כרובית. כמו כן יש להקפיד על שתיית מים מספקת. כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות לגזים, לא רק מזון. המלצתי לגשת לרופא מומחה לעניין ולדיאטנית להתאמת תפריט אישי. בברכה, דנה