שמן לא מוקשה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כשכתוב ברכיבים : "שומן לא מוקשה" (NON- HYDROGANATED)/ האם יכול להיות שמדובר בשמן צמחי שלא הופק בכבישה קרה? או שמא עצם תהליך ההפקה בעזרת חום נקרא HIDROGANATION?
שלום נפתלי, שומן לא מוקשה, שלא עבר תהליך הידרוגנציה כמו שמן שהפך למרגרינה שבעקבות תהליך זה נוצרות חומצות שומן טרנס שהינן החומצות הבעיתיות. במקרה זה השמן הפך מוקשה לא בתהליך כימי- הידרוגנציה, אלא בתהליך פיסיקלי, טמפ' גבוהות וכו, ולכן לא נוצרות חומצות שומן טרנס. בברכה,דנה
מדברייך משתמע ששמן מן הצומח המופק ע"י טמפרטורות גבוהות אינו מכיל שומן טרנס?!