מספר שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1- האם זה נכון שהוספת חילתית בעת בישול קטניות מונעת גזים? 2- האם נבטי קטניות נחשבים קלים לעיכול (לא ביחס לקטניות, בכלל)? 3- היכן אני יכול למצוא מתכוני מיצים המכילים מינרלים בכמויות עצומות (מיץ ברזל...)? 4- מה עדיף ביצה עשויה קלות או עשויה כהוגן? 5- מהו האלכוהול הכי פחות איום ונורא אחרי יין? היכן אני יכול למצוא טבלת ערך קלורי של יינות שונים?
שלום מעיין, 1. לגבי חילתית לא ידוע לי יתרונותיה בבשול קטניות, אך השריה במים ערב לפני תוכל לעשות את העבודה למניעת גזים. 2. אין לי מידע לגבי רמת העיכול של נבטי קטניות, אני יכולה להניח שעיכולם אינו שונה מנבטים אחרים. 3. מיצי ירק ופרי יכולים להכיל ברזל, אך ספיגת ברזל ממקור צמחי הינה נמוכה מאוד. 4. נכון להיום בשל שפעת העופות מומלץ הכנה ארוכה של הביצה ( קשה או הפוכה למניעת חיידקים כגון סלמונלה. 5. אין הבדל בין אלכוהול בבירה, וודקה או יין, כולם מקורם מתסיסיה של שמרים או סוכרים. בכל משקה כמות אלכוהול שונה. 1 גר' אלכוהול = 7 קק"ל. ישנו אתר אמריקאי המספק מידע לגבי ערכם התזונתי של כל המזונות : http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/ בברכה, דנה