שאלות הבהרה (לנועה ולדנה)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/03/2006 | 11:00 | מאת: אלעד

האם הבינותי נכון שמוצרי חלב וסויה (הנוזליים? המוצקים?) אינם בריאותיים? וזאת משום שהם פוגעים בספיגת הסידן (המצוי בהם בשפע, עפ"י הפירוט הרשום על אריזותיהם) ו/או אין להם תכונות בריאותיות (כמו בקקאו, למשל)? ואם לא בריא לשתות את הקקאו כמשקה שוקו על בסיס חלב או סויה, איך ניתן לנצל את התכונות הבריאותיות של הקקאו? ומאיזה מוצרים אחרים ניתן לקבל את מלוא כמות הסידן הנדרשת? ושאלה נוספת: אם אני נוטל בבוקר מולטיוויטמין הכולל, בין השאר, 400 י"ב של D, האם יש בעיית ספיגה של סידן אם איטול את תוסף הסידן לפני השינה (בנפרד) ללא D?

29/03/2006 | 13:17 | מאת:

שלום אלעד, לא אמרנו כי מוצרי סויה אינם בריאים, אלא כי מוצרי סויה אינם המקור הטוב ביותר לסידן, הואיל ויש בו גרומים מעכבי ספיגה. קקאו אפשר לקבל בשוקולד ולאו דווקא במשקה. רצוי לצרוך סידן ממוצרי חלב, בעיקר אלו המועשרים בסידן. רצוי ליטול את הויטמין D יחד עם הסידן,אך גם נטילה במהלך היום תעזור למאזן הסידן בעצם. בברכה, דנה