סובין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/03/2006 | 10:39 | מאת: סימה

שלום מה ההבדל בין שיבולת שובל(קווקר)לבין סובין שיבולת שובל ומה התכונות שלהם ומה עדיף להורדת כולסטרול ?בתודה

26/03/2006 | 15:44 | מאת: סימה

.

27/03/2006 | 13:09 | מאת:

שלום סימה, לא דלגתי עליך, פשוט בדקתי את המידע הקיים לגבי שבולת שועל וסובין שבולת שועל. שבולת שועל זהו סוג של דגן כמו חיטה ושעורה. כאשר אנו אוכלים שבולת שועל אנו אוכלים את הגרעין עם חלק מקליפתו. סובין שבולת שועל זה בעיקר מה שנשאר אחרי חימום וזהו חלק אחר משבולת השועל. ההרכב התזונתי של שניהם דומה למדי, אך בסובין שבולת שועל יש מעט יותר סיבים תזונתיים. ישנו קשר בין צריכת שניהם והורדת רמות כולסטרול, אך המחקרים תומכים יותר בשימוש של סובין שבולת שועל. אין המלצה על מינונים מסויימים, זה יכול לנוע מ-10 עד 100 גר' של המוצר ליום, כך שלא ברור עדיין מהי המנה המומלצת. בברכה, דנה