סכנות בדיאטה טבעית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/03/2006 | 06:30 | מאת: נגב

הדיאטה שלי מורכבת מדגנים מלאים, מעט קטניות, פירות (3-4 ביום) והמון ירקות. כמו כן אני מקפיד לאכול כל יום , פעם אחת, חלבון שלם מן החי (דגים או ביצים). 1- מה הסכנה באי צריכת בשר? איך אני יכול למנוע אותה? 2- הבנתי, שעיכול של פחמימות וחלבונים מצריך מיצי עיכול שונים, על כן אני מפריד בין השניים לארוחות שונות, יש עם זה סכנה?

24/03/2006 | 16:41 | מאת:

שלום נגב, כל עוד אתה צורך דגים ומוצרים מן החי, אינך אמור לפתח חסר של מרכיבים חיוניים בתזונתך. אמנם תכולת ברזל בבשר וויטמין B12 יותר גבוהה משאר המקורות מן החי, אפשר בקלות להשלימם, במידה והוכח חסר מעבדתי, ע"י תוספי מזון. אין כל הוכחה לטענתך השניה. מקור הדיאטה של הפרדת חלבונים ופחמימות מעולם לא עמד במחקר קליני, אמנם אין סכנה בהפרדה, אך אין לכך על צידוק מדעי. בברכה, דנה