ערכי נתרן בבשר כשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/03/2006 | 23:48 | מאת: רם

הבשר בארץ עובר המלחה, האם התהליך לא מזיק ? מהם אחוזי הנתרן בבשר עוף /הודו שהוכשרו? האם יש מקומות שמוכרים בשר שנשחט ונבדק בפיקוח ויטרנרי ולא רבני?

17/03/2006 | 11:15 | מאת:

שלום רם, בשר מוכשר הינו מומלח על מנת להוציא את הדם. כל סוגי הבשר המוכשרים בארץ עוברים תהליך זה. ההמלחה לא מזיקה לבשר, אך ללא ספק מעלה את כמות הנתרן בבשר. נכון להיום רוב הנתונים לגבי תכולת נתרן בבשר מגיעים מארה"ב ואירופה, שם הבשר לא עובר הכשרה, כך שסביר להניח שבבשר שלנו יש יותר נתרן. במנה של 100 גר' בשר בקר/עוף לפי הנתונים האמריקאיים יש כ- 70 מ"ג נתרן ל - 10 גר', בבשר המוכשר יש פי-2-3 יותר נתרן. ישנן משחטות בארץ תחת פיקוח וטרינרי ולא רבני, אך מטעמי פרסום ושיווק, לא אוכל לספק פרטים בנושא. חיפוש קצר באינטרנט יספק לך את כל הפרטים. בברכה, דנה