בחילה משובע וההקלה מהבחילה הזאת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בדר"כ אם אדם אוכל בבת אחת כמות אדירה של קלוריות, פחמימות (נאמר עוגה שמכילה 3 כוסות סוכר) ושומנים, אז באופן טבעי תהיה לו בחילה ותחושה רעה מהבחילה. אבל במשך הזמן תהיה דעיכה ותבוא ההקלה בהרגשה הרעה. רציתי לדעת על השלבים שבין שיא התחושה הרעה מהבחילה לבין תחילת ההקלה בהרגשה הרעה. איזה חומרים במוח משתנים, רציתי לדעת אם אני שואלת את השאלות הנכונות: 1. כיצד הם משתנים כלומר כאשר יש את הבחילה מרוב השובע האדיר - מהם החומרים שגורמים לתחושה הזאת ? 2. מאותו הרגע שמתחילה הדעיכה בחומרים שגרמו לבחילה מרוב השובע שמורגשת בתור כניסה להקלה הדרגתית בתחושה הרעה - מהם החומרים במוח שגורמים להקלה וכיצד הם משתנים במוח באופן כזה שגורם להקלה מהבחילה להיות הדרגתית ? האם ישנן שאלות נוספות כדי לשאול את השאלות הנכונות ?
שלום אביגיל, שאלתך מורכבת מאוד,הן מבחינה קלינית והן מבחינה ביוכימית. בתחושת השובע והרעב מעורבים הרבה מאוד גורמים, בעיקר הורמונים, חלקם מופרשים ממערכת העיכול וחלקם מופרשים מרקמת השומן, וכולם פועלים דרך הורמנים מיוחדים במוח המשדרים תחושה של רעב או שובע. עד היום לא ברורים כל המנגנונים בנושא ומחקרים מתפרסמים כמעט על בסיס שבועי, אך התשובה לשאלתך יכולה להמשך על פני סמסטר שלם של לימודים. צר לי שלא נוכל לפרט על כך במסגרת פורום זה. בברכה, דנה