עודף בפיגמנטים כתוצאה מאכילת ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/03/2006 | 23:15 | מאת: אורנה

אני בחורה בת 28. בזמן האחרון אני אוכלת מדי יום שני פלפלים אדומים ושני גזרים, כשהם מבושלים היטב. כתוצאה מכך, כך לפחות אני סוברת, קיבלו כפות ידי גוון אדמדם - צהבהב. האם הדבר מסוכן ועלול להזיק? ברצוני לציין שחוץ מהירקות הללו אני אוכלת מדי יום גם מרק ירקות הכולל כרוב לבן אחד שלם (או כשישה קישואים), שתי עגבניות ושני בצלים, וכמו כן סלט ירקות חי הכולל עגבניה אחת, מלפפון אחד, כחצי בצל ומלפפון חמוץ. שאלותיי - האם לא מדובר בתזונה הכוללת צריכה עודפת של ירקות? האם הגוון האדמדם - צהבהב של כפות ידי איננו מהווה בעיה?

12/03/2006 | 14:20 | מאת:

שלום אורנה, יחי הבן אדם שיאכל יותר מדי ירקות. הרשי לי לברך אותך על דיאטה עשירה ומגוונת בירקות, ואני מקווה שיש לך מקום לאכול גם מזונות אחרים, משאר קבוצות המזון. גוון עורך נובע מנגזרת של ויטמין A הנמצאת בירקות שציינת ואלו מתבטאים בעור, בעיקר באופן בולט בכפות ידיים ורגליים. אין כל בעיה בכך, המשיכי במנהגייך ושלבי בתזונתך מזונות נוספים. בברכה, דנה

12/03/2006 | 22:54 | מאת: אורנה

תודה רבה על תשובתך. שימחת אותי מאוד.