כולסטרול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נועה ודנה שלום, אני בן 34, רזה, פעיל ספורטיבית ומקפיד על תזונה נכונה (אכילה מרובה של דגים, מיעוט במאכלי חלב שמנים, יין אדום, אגוזי קליפורניה וכו'). בבדיקת כולסטרול שעשיתי (לראשונה בחיי) נבהלתי לגלות כולסטרול רע - 157, כולסטרול טוב 49 וכולסטרול 225. אני נוהג לאכול קופסה של טונה בסיום אימון גופני (כ ארבע פעמים בשבוע). הופתעתי לגלות שכמות הכולסטרול בקופסאת טונה ( 160 גר' * 63מ"ג למאה גרם) זהה לכמות הקולסטרול בכ 120 גר' גבינה צהובה. אני חושד שזוהי הסיבה לכולסטרול הגבוה. מה דעתכן? - חשבתי שאכילת דגים טובה להורדת כולסטרול... במה אוכל להחליף את הטונה? - אני מחפש מקור לחלבון אם מעט כולסטרול.
שלום ים, כולסטרול גבוה לרוב אינו נובע ממזון אחד או בכלל שאנו אוכלים, אלא יותר מאורח חיים לא בריא שאנו מנהלים, משהו שאינו נכון לגביך. ישנם אנשים באוכלוסיה בעלי נטיה גנטית לכולסטרול גבוה שאינו נובע מהרגלי חיים ועל כן יש לשים לב לכך, להמשיך עם הרגלי החיים שלך. אין מקום להחליף את הטונה הואיל והיא אינה הגורם לסטיה ברמות הכולסטרול שלך. התייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך טיפול. בברכה, דנה