קורנפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/01/2006 | 00:29 | מאת: הדס

שלום לכן, אני ותיקה בנושא של חקירת ערכים תזונתיים וקלוריות של הדברים שאני אוכלת, והופתעתי לגלות דבר מעניין: איך זה יכול להיות שבקורנפלקס רגיל(קלוגס, במקרה הזה) יש כמות קלוריות זהה לדגנים ממותקים כמו צ'יריוס, שוקו'ס ודומים? (בסביבות 360 קלוריות) לעומת ברנפלקס למשל שהוא גם נחשב ללא מתוק ויש בו 260 קלוריות? כלומר, איך זה יכול להיות שיש בקורנפלקס הרגיל כל כך הרבה קלוריות למרות שהוא נחשב ללא מתוק? מקווה שהובנתי.. ותודה.

31/01/2006 | 10:32 | מאת:

שלום הדס, בקורנפלקס רגיל יש תוספת סוכר לעומת ברנפלקס שלא מוסיפים או שמוסיפי פחות. אם תשימי לב למרכיבים של כל סוגי הקורנפלקס, סדר כתיבת המרכיבים מצביעה על כמותם היחסית. המרכיב שרשום ראשון הינו בעל התכולה המירבית. בקורנפלקס רגיל ובממותקים המרכיב הראשון הינה תירס או שבולת שועל או כל דגן אחר והמרכיב השני הינו סוכר. בברנפלקס החדש אין תוספת סוכר מכיל יותר חלבון ופחות שומנים לעומת השאר. בברכה, דנה

01/02/2006 | 18:01 | מאת: הדס

תודה על התשובה. התכוונתי דווקא לברנפלקס שכן מכיל סוכר, וגם בו הסוכר מופיע שני ברשימת המרכיבים. אם זה המצב אז אין סיבה בעצם להעדיף קורנפלקס רגיל על אחרים דגנים ממותקים? אני עדיין לא מבינה את ההגיון משום שמבחינה אובייקטיבית הקורנפלקס הרגיל הרבה פחות מתוק מהאחרים, אפילו שיש בו סוכר. תודה, מצטערת על ההתקטננות, אבל זה באמת חשוב לי.