אם כבר חורגים אז...
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
עדיף לאכות קרמבו או שורה של שוקולד או חטיף מיני שוקולד או פרוסת עוגה לייט כזאת או עוגיות ואיזה??? בקיצור... במה עדיף לפנק את עצמנו וכמובן לנסות למצוא את האופציה בעלת השומן הרווי הנמוך ביותר
שלום ליטל, כל חריגה תלויה באדם החורג, לכל אחד העדפות משלו ולא אחד מגבלות משלו. חריגה כוללת גם ערך קלורי וגם את ההרכב שלה, כלומר מה מכילה יותר, שומן, פחמימות או חלבון? לדוגמה : קרמבו מכיל 115 קק"ל, 1 גר' חלבון וכל שאר הקלוריות מורכבות מפחמימות ושומנים. חטיף שוקולד קטן ממוצע כ - 20 גר' מכיל 200 קק"ל בממוצע 2-3 גר' חלבון ואחוז שומן הרבה יותר גבוה מהקרמבו.עוגיות ועוגות לרוב מכילות הרבה יותר קלוריות ויותר שומן. לכן, אין המלצה אחת נכונה, הכל תלוי בך. ואפשר כל פעם לחרוג עם משהו אחר, כל עוד הדבר נעשה במידה הנאותה. בברכה, דנה