ברזל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני צימחונית מזה 8 שנים תמיד היתה לי בעיה ברמת הברזל כיום גם מאגרי הברזל שלי די מרוקנים 5 במקום 12-170 אמרו לי לאכול בשר ועוף מיכון שאני לוקחת כבר שנתים ברזל וזה לא עוזר רציתי לדעת איזה בשר לאכול וגם האם כבב זה בסדר אני שואלת על כבב מכיון שראי של100 גרם יש רק 150 קלוריות לעומת בשרים אחרים ובגלל שאני שומרת על משקל אני רוצה לדעת כמה יש במה שאני אוכלת ולכן בקציצה אוו כבב שקונים זה כבר בגודל שבסביבות100-80גרם ובערך ניתן לדעת את מספר הקלוריות
שלום מיה, לרוב האנשים שנוטלים ברזל באופן קבוע ורציף, ישנה עליה ברמות הברזל. ייתכן וכי נטילת הברזל על ידך לא היתה סדירה, וכן ייתכן כי המינון היה נמוך מדי. על מנת להעלות ברזל עם מזון יש לצרוך כמויות לא מבוטלות של מקור מזון מן החי עשיר בברזל, בייחוד בשר. ב - 100 גר' בשר ליום אין מספיק ברזל על מנת להעלות את רמתו בדם . לכן מומלץ לצרוך במקביל גם תוסף ברזל. המזונות העשירים בברזל הינם בשר בקר , הודו אדום וכבד. הספיגה של ברזל מן הצומח הינה נמוכה מאוד. כמו כן, את תוסף הברזל רצוי לצרוך יחד עם ויטמין C - מיץ לימון או תפוזים, ולא עם האוכל. בברכה, דנה