בלוטת תריס ויוד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב... אני מבולבלת ומקוה שתוכלו לעזור ולייעץ לי אני סובלת מתת תפקוד של בלוטת התריס... התייעצתי עם מס' גורמים לגבי התזונה שעלולה לסייע לי ומרוב תשובות אינני יודעת כבר כיצד עלי לנהוג.. אני מטופלת ב50 מ"ג אלטרוקסין כל יום וכן נוטלתאצות ים כתוסף מזון. אמרו לי בנוסף שעלי לאכול הרבה יוד... אך מצד שני אמרו לי להמנע מיוד... רציתי הבהרה: מהו היוד. באילו מאכלים הוא נמצא? מה הקשר בינו לבין בלוטת התריס? והאם עלי להמנע ממנו או לאכול הרבה ממנו???? תודה!!!!!!
שלום שביט, תת פעילות של בלוטת התריס בעולם המערבי אינה נובעת מחסר של יוד אלא מבעיות בכל מיני חלבונים ואנזימים הקשורים למערכת, כך שנטילת יוד במקרה זה לא תשנה באופן משמעותי, אך בוודאי אין צורך להמנע ממנו. מקור היוד בעיקר במאכלי ים על סוגיו. כן ישנם מזונות שרצוי להמנע מהם כגון: כרובית,ברוקולי, קסבה, כרוב ניצנים שמתערבים בפעילות בלוטת התריס ויכולים לשבש את האיזון התרופתי. הבעיה במזונות אלו בעיקר כאשר לא מבושלים, אכילה לאחר בישול אפשרית ( לא טיגון ). בברכה, דנה