צריכת דגים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/12/2005 | 07:25 | מאת: אורלי

שתי שאלות אליכן: 1. האם הבנתי נכונה שמומלץ לאכול יותר דגים ממים קרים/מלוחים מאשר שגדלו במים חמימים/מתוקים?(תכולת אומגה3 ?) או למעשה אלו דגים יותר מומלץ לאכול (ולא יקרים?) 2. האם טונה בקופסה הוא מהמועדפים? ואז האם המשומר בשמן צימחי זה בסדר? אודה על התייחסותכן המלאה

25/12/2005 | 21:23 | מאת:

שלום אורלי, הבנת נכון, ההמלצה לצריכץ דגים שמקורם ממים קרים מלוחים אשר גדלו באזור הים הצפוני ( סקנדינביה ), בין הדגים הללו נמצא סלמון, טונה, סרדינים. בדגים אלו תכולת אומגה 3 יחסית גבוהה. הסיבה לכך נעוצה בעיקר בסוג האצה ממנה ניזונים הדגים הנ"ל, טמפ' המים והזרמים. דגים אלו המגודלים בבריכות לא גדלים באותם תנאים ועל כן הרכבם שונה. שלושת הדגים הנ"ל ניתנים לרכישה במחיר יחסית נמוך. כמובן התנאי העיקרי שיהיו טריים ועדיף לא משומרים. אם זו טונה עדיף שתהיה בשמן זית ולא שמן צמחי.אך זה אינו משנה לתכולת האומגה 3. בברכה, דנה