חסר לחץ דם - מה אוכלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/09/2005 | 13:20 | מאת: אריאלה

אני סובלת מלחץ דם נמוך שלאחרונה גרם לי לחוש חולשה עזה וכמעט להתעלף מספר פעמים, כשעמדתי במקום אחד לאורך זמן ממושך. התופעות פחתו כשהתישבתי, כשאכלתי מתוק או שתיתי קפה וכשאכלתי מלח (עשיתי בכל פעם כמה מן הדברים יחד, אז אני לא בטוחה מה בדיוק תרם). האם מומלץ למי שסובל מלחץ דם נמוך לנסות לשמור עליו גבוה באמצעות תזונה? אם כן - איך? אני חוששת מיתר קפאין בגלל העצבנות ומיותר מידי סוכר בגלל החשש מהשמנה וסכרת. נותר המלח - האם זה בריא לצרוך כמויות גדולות של מלח כשיש לך לחץ דם נמוך? האם זה יכול להזיק בתחומים אחרים? אילו מאכלים מומלצים במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה
13/09/2005 | 16:11 | מאת:

אריאלה שלום לחץ דם נמוך הוא הרבה עניין של גנטיקה. אני מניחה שהתייעצת עם רופא ונשללו בעיות אחרות שיכולות להביא לתסמינים שאת מתארת, ואני מניחה שלחץ הדם שלך נמדד והוכח כנמוך כאשר חשת בסחרחורת. למה אני שואלת את זה? כי חולשה, סחרחורת וכו יכולים להראות מגוון שלם של בעיות. אם מדובר בלחץ דם נמוך- הכי עוזר לשתות!!! ואני מדברת על מים, לא על מיץ או קפה. יחד עם זאת יכול להיות שהחולשה נבעה מירידה ברמת הגלוקוז בדם, ואז דווקא אכילת פחמימה היא זו שעוזרת. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה לצורך בירור מקיף יותר. בברכה-ליטל