ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/09/2005 | 23:11 | מאת: טל

בבדיקות דם שעכרתי נמצא שיש לי מעט מאוד B12 (אך עדיין בתוך הטווח הרצוי). האם רמה נמוכה בתוך הטווח מחייבת התייחסות (לקיחת תוסף של ויטמינים)? או שמא זה תקין? אילו מאכלים בעלי ויטמין B12?

02/09/2005 | 23:24 | מאת:

שלום טל במידה וקיימים סימפטומים של חסר בויטמין, זה דורש התייחסות גם אם הרמה שנצפתה בדם היא תקינה או גבולית. B12 נמצא בכמויות יפות בבשר ומוצריו (בעיקר איברים פנימיים כמו כבד, טחול), בביצים, וגם קצת במוצרי חלב. א-ב-ל, לרוב כשמדובר בחסר, קשה מאוד להשלימו ע"י תזונה, כי המקורות לויטמין אינם מקורות שניתן לצרכם ללא הגבלה, ולכן רצוי להעזר בתוסף מזון. בברכה-ליטל