ויטמין B12
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בבדיקות דם שעכרתי נמצא שיש לי מעט מאוד B12 (אך עדיין בתוך הטווח הרצוי). האם רמה נמוכה בתוך הטווח מחייבת התייחסות (לקיחת תוסף של ויטמינים)? או שמא זה תקין? אילו מאכלים בעלי ויטמין B12?
שלום טל במידה וקיימים סימפטומים של חסר בויטמין, זה דורש התייחסות גם אם הרמה שנצפתה בדם היא תקינה או גבולית. B12 נמצא בכמויות יפות בבשר ומוצריו (בעיקר איברים פנימיים כמו כבד, טחול), בביצים, וגם קצת במוצרי חלב. א-ב-ל, לרוב כשמדובר בחסר, קשה מאוד להשלימו ע"י תזונה, כי המקורות לויטמין אינם מקורות שניתן לצרכם ללא הגבלה, ולכן רצוי להעזר בתוסף מזון. בברכה-ליטל