סוכר - רע או טוב?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום מה הנזק שיש בסוכר? מה התועלת שבו? תודה
הי שחר אני לא אוהבת את המונח "מזיק" בהקשר של מזון כי אין מזון אסור . תרשה/י לי להתייחס במונחים של יתרונות וחסרונות תזונתיים: חסרונות: קלוריות ריקות ועודפות המצטברות כשומן באם לא מנוצלות עליה ברמות האינסולין בדם בצורה חדה- מה שמעורר תחושת רעב תרומה משמעותית לעלייה מיותרת במשקל נזק לשיניים יתרונות: מקור אנרגיה זמין מאוד לניצול מיידי (לפעמים זה מאוד חשוב) הנאה עכשיו, הכל עניין של מינון . אומרים שהדברים הטובים מגיעים בכמויות קטנות. במקרה של סוכר לבן, המשפט הזה נכון מאוד,לדעתי. בברכה-ליטל