הפשרת בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/04/2003 | 18:58 | מאת: נעמי

שלום רב! אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה: הפשרתי בשר טחון טרי וקפוא . ערבבתי אותו לתערובת עם ביצים, קמח מצה וירקות. טיגנתי חלק מהעיסה לקציצות. שאלתי: האם אני יכולה להקפיא בשנית את שארית העיסה ולאחר מכן להפשירה ולהשתמש בה למאכל, ללא חשש?

25/04/2003 | 13:10 | מאת:

נעמי שלום! ההנחיה היא תמיד, לא להקפיא שנית מזון שהופשר. במקרה שלך - בזמן שהעיסה ממתינה להקפאה, מתרבים בה החיידקים וההקפאה כמובן אינה הורגת אותם. הטיגון בחום רב כן הורג. במקרה שתארת, רצוי היה לטגן את כל העיסה לקציצות ולהקפיא אותן כך. נועה