מחקר חדש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/03/2003 | 08:56 | מאת: אסף

שלום, אתמול ברדיו דיברו על מחקר חדש שטוען שמרק עוף אכן עוזר לטיפול בהתקררויות. נטען כי בבישול העוף משתחרר למרק חומר הנמצא בין העצמות ואשר יש לו תכונות מרפאות. האם אפשר לקבל פרטים נוספים? אסף

11/03/2003 | 11:50 | מאת: צביקה

אסף שלום, אכן יש מחקר שהתפרסם בנושא. עם זאת כיאה למחקרים המצמצמים את המיקוד בחומר זה או אחר הם לא מציגים את התמונה הכוללת. צריך להביא בחשבון שבתוך מרק העוף יש שאריות פסולת וחומרים כימיים שהיו ברקמת השריר והשומן של התרנגולת (והמהלך הבישול יוצאים אל מי הבישול) כגון: שומן רווי, חומצת שתן, תרופות, הורמונים, ריסוסים וכד'. כך שמבחינת עלות/תועלת אני לא בטוח שזה הפתרון האידיאלי לטיפול בהתקררות. יש טיפולים טבעיים טובים ויעילים הרבה יותר. לבריאות צביקה