רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/02/2003 | 16:56 | מאת: תיאה

אחרי שנודע לי שאני רגישה ללקטוז, טעמתי כארבע כפות קצפת והבטן הגיבה ממש-ממש לא טוב, יכול להיות שבגלל כמות כזו קטנה נגרמו שילשולים וכאבי בטן?

לקריאה נוספת והעמקה
24/02/2003 | 13:58 | מאת:

תיאה שלום, לקטוז הינו סוג של סוכר שמקורו בחלב ולכן הוא גם נמצא בתוצרי החלב. ישנם מוצרים המכילים יותר לקטוז מהאחרים כגון שמנת, חלב, לבן, יוגורט ( כלומר יותר מוצרי החלב הניגר ) ואילו גבינות קשות ביחוד הצהובות כמעט ואינן מכילות לקטוז. הרגישות ללקטוז הינה מאוד אינדיבידואלית, ויש אנשים הסובלים מחסר מוחלט באנזים המפרק את הלקטוז, שמו לקטאז. לכן אם הקצפת מקורה בשמנת שמוקרה בחלב, כן היא יכולה לגרום לתגובה קשה, בהתאם לרגישות שלך. האופציה העומדת בפניך היא לבחור מזונות ללא לקטוז או דלים בלקטוז, וכן ניתן לרכוש בבתי מרקחת את האנזים עצמו ולהוסיף לאוכל בהתאם למלצות. כיום יש בשוק חלב דל לקטוז, ושמנת צמחית ממנה ניתן להפיק קצפת שלא תגרום לכאבי בטן. המלצתי, גשי לדיאטנית בקהילה אשר תדריך אותך באופן מפורט, ותעזור לך להבחין בין מזונות אסורים לבין מזונות שהינך רגישה אליהם יותר. בברכה, דנה