שומן בחלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/01/2003 | 22:17 | מאת: שוש

האם שומן בחלב חיוני לספיגת הקלציום בחלב. אם כן, מהו אחוז השומן המינימלי הנדרש למטרה זאת אצל נשים מבוגרות?

30/01/2003 | 10:06 | מאת:

שוש שלום, שומן, ביחוד שומן רווי דווקא מהווה גורם המפריע לספיגת סידן. שומן החלב בחלקו הגדול נחשב שומן רווי, ולכן ככל שיש יותר שומן כך תעוכב הספיגה. לא ידוע לנו על מינימום או מקסימום שומן אך אחוזי השומן הנוכחיים בחלב 1-3% מתאימים לצריכה היומית הן של שומן והן של סידן. הבעיה העיקרית עם חלב דל שומן שויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין D ו - A חסרים, ולכן יש להוסיפם באופן מלאכותי. בחלב בארץ תוכלי לראות כי מוסיפים את הויטמינים הללו. בברכה, דנה