מרק ירקות- לנועה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נועה שלום רב, ההודעה הנ"ל נשכחה אז אחזור עליה: טענת שבמרק ירקות הויטמינים נאבדים בתלות בבישול. כיצד ניתן לבשל את המרק כך שהויטמינים לא יאבדו? האם צריך לבשל על אש נמוכה ולא להגיע לרתיחה? ירקות כמו קישואים לא ניתן לאכול ללא בישול, אז איך בכל זאת נהנים מהוימינים שלהם? בתודה מראש, רון.
בטא קרוטן למשל זמין רק כאשר הגזר מבושל אי אפשר לאכול ירק כמו קישוא לא מבושל.. ויטמינים גם נמצאים במי המרק הם לא הולכים לאיבוד