"שניצל דג/עוף"

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/01/2003 | 10:16 | מאת: רביד

שלום, שאלתי היא האם דגי הנסיכה ודגי הנילוס הנמכרים כ"שניצל דג" שומרים על ערך תזונתי כלשהו וכן האם השניצלים למיניהם ( הקפואים של "עוף טוב" וגם המקוררים של "מאמא עוף") שומרים על ערך תזונתי? תודה.

05/01/2003 | 14:01 | מאת:

רביד שלום, ערך תזונתי של מזון מוגדר במספר אופנים. כהכללה, כל מזון מוכן שעבר תהליך עיבוד של שימור, חימום, טיגון, הקפאה ועוד יאבד במידה כזו או אחרת מערכו התזונתי, כאשר הכוונה היא בעיקר לויטמינים ולמינרלים וכן לחומצות השומן הקיימות. איננו יכולים להעריך באופן מדויק את מידת האיבוד, לשם כך יש לבדוק כל מזון במעבדה להערכה מדוייקת, בדיקות אלו יקרות מאוד ואינן אפשריות לגבי כל מוצר מזון, לכן התכולה הרשומה על גבי המוצר הינה הערכה לפי טבלאות קיימות. גם אם תיקח דג או בשר טרי וטטגנו, גם הוא יאבד מערכו התזונתי, אולי פחות ממזון מוכן. לכן המלצתנו, אכלו מזון טרי, פחות מזון מעובד, שכן לרוב מזונות אלו עשירים יותר במלח/סוכר/חומרים משמרים. בברכה,דנה