סוכרים בשוקולד מריר 85%

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/11/2014 | 21:53 | מאת: איציק

היי אני אוכל לאחרונה כמות רבה יחסית של שוקולד מריר מעולה - בין 70 ל 85 אחוז מוצרי קקאו. יוצא שאני אוכל חבילה של 100 גרם בשבוע. בגב האריזה מצויין שיש 30 גרם סוכרים ל 100 גרם. כמה זה נחשב ללא בריא? מה נחשב לכמות סבירה של סוכרים לאריזה של 100 גרם?. תודה רבה!

19/11/2014 | 12:42 | מאת:

משיבה מיכל רונזברג, איציק שלום, 100 גרם שוקולד מריר בשבוע לא נשמע נורא (זה בממוצע שורה ביום) אבל כמובן שזה תלוי בגיל, במשקל ובכמות הפ"ג שאתה עושה - נתונים שאין לנו. אין לי הגדרה ל"כמות סבירה" של סוכרים בעקרון - עדיף להמעיט לגבי מקור - כמובן עדיף שוקולד מריר איכותי שיש בו גם חומרים טובים לבריאות, על-םפני מיץ ממותק לדוגמה. לגבי השוקולד- כמובן שמריר איכותי עדיף על שוקולד חלב בברכה, מיכל.