פחמימות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/09/2014 | 11:05 | מאת: שחר

שלום רב האם פחמימות מורכבות יכולות להפוך לשומן?או שרק בעודף? תודה!

09/09/2014 | 14:33 | מאת:

שלום שחר, פחמימות מורכבות מתפרקות לסוכרים פשוטים בסופו של דבר, לכן עודף של אלו יעלו רמות טריגלצרידים בסופו של דבר. בברכה,דנה

10/09/2014 | 06:46 | מאת: שחר

תודה על התשובה האם הגוף אוגר פחמימות לגליקוגן לפי צורך או לפי יכולת?לדוגמה אדם אוכל גלידה,הגוף יקח ממנה כמה שהוא צריך ואת השאר יהפוך לשומן למרות שיש לו מקום במאגרי הגליקוגן?

12/09/2014 | 17:09 | מאת:

שלום שחר, מאגרי הגליקוגן מוגבלים, הגוך יאגור למקסימום האפשרי והשאר יעבור מטבוליזם לשומן. בברכה,דנה