האם ב א מ ת חומוס קנוי מהסופר מכיל הרבה שומן?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/03/2014 | 18:36 | מאת: יוסי

שמתי לב שבסלט חומוס נטו קנוי (צבר, בומבה של חומוס אבל לא של אחלה) כמות השומן הכוללת ב 100 גרם סלט היא 16-19 גרם. מכמות שמן זו, רק כ 2 גרם הם שומן רווי. עוד אוסיף שסלט החומוס הנ"ל עשוי (לכמות של 100 גרם) מ 50 גרם חומוס ו- 25 גרם טחינה גולמית. כך כתוב. אני שואל את עצמי האם באמת הצעקה שחומוס קנוי הוא לא בריא היא נכונה. בד"כ פוסלים חומוס קנוי "..."בגלל שהוא מכיל הרבה שמן..." השאלה אצלי עולה בגלל שאני מסתכל על ההערכים התזונתיים של טחינה גולמית: 100 גרם טחינה גולמית מכילים 61 גרם שמן (שממנו 11 גרם הם שומן רווי!). 25 גרם טחינה מכילים אם כן כ- 15 גרם שמן. 25 גרם טחינה זה כמות הטחינה שיש ב 100 גרם סלט חומוס קנוי. כלומר מהטחינה המוספת לסלט החומוס הקנוי יש 15 גרם שמן בכל 100 גרם סלט חומוס קנוי. אם ב 100 גרם מוצר מוגמר של סלט החומוס הקנוי יש 16-19 גרם שמן ו 15 גרם מתוכם זה מהטחינה אז מה בעצם הבעיה עם סלט חומוס קנוי? זה לא בעייה של שמן בכל אופן. דרך אגב רבים מהמכינים חומוס בייתי, לא מסתפקים ב 25 גרם טחינה ומוסיפים יותר, דבר שמוסיף עוד שומן. רבים ממכיני החומוס הבייתי מוסיפים למתכון שמן זיית, בנוסף לטחינה, לטעם טוב ולקישוט. תודה למי שמתייחס לפוסט.

02/03/2014 | 17:57 | מאת:

שלום יוסי, הבעיה בחומוס קנוי אינה רק כמות השומן, אלא איכותו. אז נכון שהיום משתשלים לעשות זאת עם שמן זית וטחינה, אך לא כך בכל הסלטים. בעיה נוספת היא כמות המלח (נתרן) וחומרים משמרים אחרים, שבבית לא מוסיפים באותה כמות. בברכה,דנה