שמן בסלט
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אם אוכלים סלט בלי שום דבר אחר סביבו (כמעט ולא קורה לי בפועל, אבל אני סקרנית ברמת התיאוריה), כמה שמן זית צריך להוסיף לו כדי שתהיה ספיגה טובה של הויטמינים המסיסים בשומן? הסלט מכיל לדוגמא 2 עגבניות, מלפפון, גזר, חופן חסה, צנונית.
שלום פזית, אין כמות ידועה מראש, לא נעשה מחקר בנושא. צריך מינימום הגיוני, לדוגמה כפית. הרעיון שיש מקורות אחרים לשומן בארוחה כגון גבינה או ביצה או אבוקדו וכדומה. בברכה,דנה בברכה,דנה