החלק הפנימי של קליפת התפוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/01/2014 | 11:13 | מאת: ענבר

דנה שלום, אני מאוד אוהבת לאכול את החלק הפנימי והלבן של קליפת התפוז, ויש לי כמה שאלות בנוגע אליה: 1. האם יש לה יתרונות תזונתיים כלשהם? 2. האם הקליפה מכילה יותר קק"ל לעומת פלחי התפוז הפנימיים? האם היא מעלה את כמות הקק"ל של התפוז באופן משמעותי? 3. האם בשל קרבתה של הקליפה הפנימית לחלק החיצוני של התפוז היא מועדת לפורענות מבחינת סיכוני הריסוס ועל כן כדאי לשטוף את התפוז באופן יסודי במיוחד?

16/01/2014 | 16:46 | מאת:

שלום ענבר, הואיל ולא נהוג לאכול חלק זה, מעט ידוע עליו, מבחינה קלורית ותזונתית. לגבי הריסוס, קרוב לוודאי שכן. בברכה,דנה