תזונת ילדים גילאים 1.5- 2.5

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/12/2013 | 11:22 | מאת: נעה

שלום רב, ברצוני לברר האם תפריט לילדים בני שנה וחצי- שנתיים וחצי, המכיל על בסיס קבוע חזה עוף/שניצל עוף הוא מספיק מזין? יש לציין כי המנה מוגשת בצירוף קטניות (כגון עדשים, קוסקוס וכו'). תודה רבה נעה

24/12/2013 | 13:42 | מאת:

נעה שלום! עוף, ובייחוד חזה, מהווה בשר העני במרכיבים הרצויים לגיל הנ"ל: ברזל (0.2 מ"ג ל - 100 גר') וכן B12 ואבץ. עשירים יותר, בסדר עולה: חזה הודו (0.7 מ"ג ברזל ל - 100 גר'), ירך עוף (1.08 מ"ג ברזל ל - 100 גר'), הודו אדום (1.45 מ"ג ברזל ל - 100 גר'), בשר בקר (2.4 מ"ג ל - 100 גר'). ההמלצה לכמות ברזל יומית בגילאים הללו היא 7 מ"ג וזה עולה ל - 11 בגילאי 4. לכן ההמלצה עבור ילדים היא לגוון במהלך השבוע ולתת לפחות פעמיים בשר בקר. בברכה, נועה

24/12/2013 | 14:55 | מאת: נעה

בגן של הבת שלי ארוחת הצהריים כוללת לרוב שניצל עוף/קציצות עוף/שניצל דג- אני מבינה מתשובתך כי לא מדובר במנות אשר מספקות את כמות הברזל הנדרשת. האם העובדה שמנות אלה מגיעות בצירוף אורז, קוסקוס, פסטה, פתיתים ומרק עדשים- הדבר מהווה השלמה לכמות הברזל הדרושה? תודה רבה נעה