תחליף לסוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/11/2013 | 18:26 | מאת: אהובה

שלום, איזה תחליף לסוכר עדיף לשימוש בבישול - סטיביה? סוכרלוז? ואיך ניתן להמיר - כפית סוכר מקבילה לכמה מהממתיק ? ולגבי ממתיק בשתייה - איזה ממתיק הכי מתאים ? האם אני מבינה נכון ועדיף משהו על בסיס צימחי? תודה

03/11/2013 | 11:33 | מאת:

שלום אהובה, אם אפשר בלי, עדיף ללא כלום. לכל ממתיק המרה משלו, וזה עניין של טעם. שני הממתיקים שציינת בטוחים לשימוש. סוכרלוז עדיף בבישול, עמיד בחום. בברכה,דנה

03/11/2013 | 17:59 | מאת: אהובה

מדובר באדם בשנות ה-60 שרמת הסוכר נעה בשנים האחרונות בין 100 ל 112 ולאחרונה עלתה ל-119 , מה שמחשיד כטרום סוכרת. שני הוריו היו סוכרתיים. האם תשובתך מתאימה גם למצב כזה?