שאלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, שתי שאלות לי: האחת - הקמח הלבן הסטנדרטי המשווק היום במרבית רשתות השיווק (אנג'ל, שטיבל, סוגת ועוד) - ברור לי שאין זה קמח מלא וכי הוא לא כולל את הקליפה אך שאלתי היא: האם בנוסף הוא עובר תהליך כימי של הלבנה/חימצון באמצעות חומר מלבין? ושאלה נוספת: לגבי ביצים שפג תוקפן לפני כחמישה ימים. בשעתו נאמר לי כיאם אין ריח רקוב או אם זה עומד בצור האנכית ולא אופקית במים זה סימן שהיא עדיין ראויה למאכל. לביצים שלי אין ריח של ריקבון אך במים הם אל עומדים בצור האנכית לחלוטין ולא אופקין לחלוטין אלא בשיפוע/כלומר באלכסון. האם מותר להשתמש בהן לאפייה או לחביתה? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום תמר, אין לי מידע לגבי הקמחים, וכדי לפנות לחברות עצמן. לגבי הביצים, עדיף לא לאכול ביצים שתוקפן פג, גם אם טעמן טוב, רק מפאת שהותם הממושכת על המדפים. בברכה,דנה