תרד ומנגולד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/08/2013 | 15:32 | מאת: אבי

שלום. כיצד מומלץ לאכול תרד ומנגולד , חיים או מבושלים ? יש אומרים כי כאשר הם חיים החומצה האוקסלית עלולה לגרום לאבנים בכליות ויש אומרים כי דווקא הבישול מגביר את זמינות החומצה במזון וזה פחות מומלץ . מה נכון והאם ניתן לשלבם עם מקורות אחרים לסידן / ברזל באותה ארוחה ללא חשש? לתשובתך אודה אבי.

21/08/2013 | 13:17 | מאת:

שלום אבי, זה לא כל כך משנה, זה בעיקר עניין כמותי ונטיה. חשוב להקפיד לשתות הרבה. לא צריך לאכול כל יום ובכמויות גדולות. חומצה אוקסלית תעכב ספיגה בכל מקרה. בברכה,דנה