תרד ומנגולד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. כיצד מומלץ לאכול תרד ומנגולד , חיים או מבושלים ? יש אומרים כי כאשר הם חיים החומצה האוקסלית עלולה לגרום לאבנים בכליות ויש אומרים כי דווקא הבישול מגביר את זמינות החומצה במזון וזה פחות מומלץ . מה נכון והאם ניתן לשלבם עם מקורות אחרים לסידן / ברזל באותה ארוחה ללא חשש? לתשובתך אודה אבי.
שלום אבי, זה לא כל כך משנה, זה בעיקר עניין כמותי ונטיה. חשוב להקפיד לשתות הרבה. לא צריך לאכול כל יום ובכמויות גדולות. חומצה אוקסלית תעכב ספיגה בכל מקרה. בברכה,דנה