שקדים ואגוזים טחונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/08/2013 | 13:20 | מאת: עינבל

היי, יש לי תינוק בן 9 חודשים ורציתי לדעת. אני משרה שקדים במי ברז לילה שלם בבוקר מקלפת אותם וטוחנת במעבד מזון ומגישה לו עם פירות גם אגוזי מלך מקלפת וטוחנת במעבד מזון. אני שוהה בחו"ל ואין לנו שקדייה לתינוקות כמו בארץ חוץ מזה מעדיפה טבעי :-) את השקדים והאגוזים אני שומרת בקופסה סגורה במקרר שאלתי היא: כמה זמן אני יכולה לשמור במקרר שלא יתקלקל וכמה זמן מהטחינה נשארים הויטמינים?? תודה רבה

13/08/2013 | 13:55 | מאת:

שלום ענבל, בשל תכולת שומן גבוהה יש סכנת עיפוש מהירה. לא יותר מ- 3-4 ימים לכל היותר. תכיני בכמויות קטנות. הבעיה שאנחנו לא רואים אבל תהליך החמצון הינו מהיר מאוד. בברכה,דנה