אינדקס אינסוליני

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/08/2013 | 18:20 | מאת: אסף

ברצוני לדעת האם מושג זה הוא בעל חשיבות רבה לבריאות ואיזון הסוכר כמו האינדקס הגליקמי ומה ניתן לומר על מוצרים בעלי אינדקס גליקמי נמוך אך עם אינדקס אינסוליני גבוה כמו מוצרי חלב? האם אלה לא גורמים להצפה של גלוקוז את זרם הדם עקב הפרשה מהירה של הורמון האינסולין לאחר אכילתם? האם גם דגים בשר ועוף נכללים בקבוצת המזונות עם אינדקס אינסוליני גבוה? תודה מראש אסף.

לקריאה נוספת והעמקה
13/08/2013 | 10:07 | מאת:

שלום אסף, כל האינדקסים הנ"ל הינם מאוד בעייתים, שכן נבחנים פר מזון אחד בלבד, ולא כמכלול של ארוחה וכמובן השפעתם שונה מאוד על בני אדם מבחינת עלית סוכר ואינסולין, ולכן קשה לצאת במסקנות חותכות. כל מזון יכול לגרום להפרשת אינסולין, גם שומן, אבל העיקר הוא בתגובה לפחמימות, זה העומס העיקרי. כך שבשר דגים ועוף השפעתם הינה זניחה יחסית למזונות אחרים. למוצרי חלב השפעה שונה בין הסוגים, וזה תלוי כמות הפחמימות שבתוכם. בברכה,דנה