בישול מרק עם שמן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/07/2013 | 00:41 | מאת: אופירה

האם כאשר אני מבשלת מרק ירקות או מרק קטניות ואני מוסיפה למרק שמן מתחילת הבישול ומבשלת במשך חצי שעה מרק ירקות ו-בערך שעתיים מרק קטניות (לוקח זמן עד שמתרככים), ערכם התזונתי של הירקות והקטניות נפגע או משהו אחר נפגע שם או אולי הם מתחמצנים, בגלל הוספת השמן? אין כוונתי לחימצון של השמן אלא לירקות ולקטניות.

17/07/2013 | 08:54 | מאת:

שלום אופירה, בוודאי שישנה פגיעה במרכיבים של הירקות והקטניות, ללא קשר לשמן. הפגיעה נובעת מעצם הבישול והחשיפה לחום ולמים. בברכה,דנה

17/07/2013 | 11:45 | מאת: אופירה

או רק השמן מתחמצן , האם השמן מחמצן גם את המים? בעצם אני רוצה לדעת האם כל הסיר מרק התחמצן בגלל שהוספתי שמן או רק השמן עצמו מתחמצן? האם שאלותיי ותשובתך מאתמול וגם מעכשיו נכונות גם לגבי אורז חום או גריסים בתוך המרק? תודה מראש